Leif Juselius Tammisaaren toimialueen johtava palotarkastaja, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos

Turvallisuus! Hotellisi tärkein asia

 

 

Hotellissa yöpyy yhtäaikaisesti satoja ihmisiä, joten hotellin on ehdottoman tärkeää olla paloturvallinen. Turvallisuus on yksi tekijä, johon yhä useammat hotellivieraat kiinnittävät huomiota.  Asiakkaat haluavat olla varmoja, että hotelli, jossa loma tai työmatkalla yövytään on turvallinen. Joissain tapauksissa asiakkaat ovat jopa vaihtaneet hotellia, koska paloturvallisuus on ollut puutteellista.

 

Sisäasiainministeriö on antanut ohjeen sisusteiden paloturvallisuudesta julkisissa tiloissa, pelastusosaston julkaisussaan A5. Sisäasiainministeriön ohjeistuksen mukaisesti tekstiilit jaetaan syttymisherkkyytensä sekä palonlevittämisominaisuuksiensa perusteella kolmeen syttyvyysluokkaan:

 

 

VAIKEASTI SYTTYVÄT SL1  (Liekki ei sytytä.)

 

TAVANOMAISESTI SYTTYVÄT SL2  (Tupakka ei sytytä.)

 

HERKÄSTI SYTTYVÄT SL3

 

Hotellin omistajan/haltijan velvollisuus on selvittää paloturvallisuusstandardit ja varmistaa, että tuotteet ovat standardien mukaiset.

 

 

Hotellin vuoteissa ja muissa kalusteissa sekä peitoissa ja tyynyissä tulee käyttää syttyvyysluokan 1 materiaaleja. SL1 luokan materiaalit eivät jatka palamista, kun tulilähde poistetaan eikä materiaali pala lainkaan tai se palaa hyvin heikosti, muttei avoliekillä. Jos hotellissa on sprinklerilaitteisto voidaan käyttää SL2 syttyvyysluokan materiaaleja. Herkästi syttyviä syttyvyysluokan 3 materiaaleja, kuten silkkiä, ei saa käyttää julkisissa tiloissa lainkaan.

 

 

Valvomme hotellien paloturvallisuutta vuosittaisilla palotarkastuksilla. Mikäli hotelli ei noudata säädöksiä eikä toteuta korjausmääräyksiämme, pahimmassa tapauksessa hotelli voidaan sulkea. Hotellilla tulee myös olla riittävä dokumentointi hotellin paloturvallisuudesta, koskien myös tekstiilejä.

 

”Kiinteistön omistaja/haltija on vastuussa rakennuksen ja sen ympäristön paloturvallisuudesta. ”  Palo – ja pelastuslaki.

Unikulma Oy

Petikontie 4, 01720 Vantaa

 

Heli Savikko

+358(0)45-670 4858

heli.savikko@unikulma.fi

 

Lähetetään lomaketta...

Virhe palvelimessa.

Lomake vastaanotettu.